Категорії
Бренди

Нові гітари Dave Mustaine Collection

 Уже протягом 127 років інструменти компанії Gibson формують і продовжують формувати звук поколінь і цілих жанрів музики, ставши одним з найбільш популярних і впізнаваних гітарних брендів у світі!

І компанія з гордістю оголошує про партнерство з Дейвом Мастейном, легендарним гітаристом, вокалістом та засновником гурту Megadeth. Плодом цієї співпраці є створення “Dave Mustaine Collection”, яка буде включати в себе інструменти трьох брендів – GibsonEpiphone та Kramer.

Також Дейв приєднується до “Gibson Artist Alliance” – форуму, до якого входять легендарні музиканти, діячі, а також нові таланти, які діляться своїми думками, дослідженнями і розробками.

За словами GibsonМастейн братиме участь у процесі розробки нових інструментів, займеться дослідницькою роботою всередині компанії, стане лідером думок і наставником для гітаристів нового покоління. Разом з тим, музиканта будуть залучати до різних благодійних проектів, за ініціативою Gibson.

Коментуючи початок співпраці, Мастейн розповів історію заочного знайомства з інструментами Gibson, а також зазначив, що нинішній вектор компанії здатний створити по-справжньому цікаві інструменти.

“Одним з перших куплених мною альбомів була платівка KISS «Alive». На зворотному боці конверта розташовувався логотип Gibson і підпис: «KISS грають на гітарах Gibson, так як хочуть користуватися тільки найкращим». Пройшли роки, я був все тим же шанувальником KISS, з однією лише відмінністю – я вже сам грав, виступав і їздив у тури. І міг сказати тоді, що я був абсолютно не згоден з таким твердженням.

У пошуках можливості заміни своїх гітар я зустрів Цезаря (Геікяна, керівника відділу маркетингу Gibson) і дізнався про нове бачення і напрямок, в якому рухається Gibson. Я побачив пристрасть і повагу до інструментів, фокус на якості, [я побачив] компанію, керовану гітаристами. Я нарешті відчув, що я вдома, а тому гордий, що з'явилася можливість працювати разом.

Не можу дочекатися моменту, коли світ зможе взяти в руки нові GibsonEpiphone і Kramer з серії Dave Mustaine Collection. Для мене ці інструменти як мрія наяву”.

– Dave Mustaine

Лінійка “Dave Mustaine Collection” цієї миті налічує чотири інструменти:

  • Gibson Dave Mustaine Flying V EXP;
  • Gibson Dave Mustaine Flying V 30th Anniversary 'Rust in Peace' Edition;
  • Gibson Acoustic Dave Mustaine CF-100 Blood Burst;
  • Kramer Dave Mustaine Flying V Vanguard.

Флагманською моделлю стане Dave Mustaine Flying V EXP, обладнана бриджем Tune-O-Matic, грифом з 24 ладами з кілками в ряд і електронікою, створеною відповідно до вимог самого Мастейна. Розташування потенціометрів нетрадиційне для Flying V, але звичне для гітар Дейва.

Gibson Dave Mustaine Flying V EXP

Gibson Dave Mustaine Flying V 30th Anniversary 'Rust in Peace' Edition

Також Gibson анонсували досить незвичну для компанії акустичну гітару Dave Mustaine CF-100 Blood Burst. Інструмент отримав ергономічний 24-ладовий гриф для швидкісної гри. Хедсток прикрашений перламутровою вставкою з символом гурту Megadeth – Віком Раттлхедом. Ще три Раттлхеди прикрашають пікгард.


Gibson Acoustic Dave Mustaine CF-100 Blood Burst

Що стосується моделей від суббрендів, то компанія вже показала Kramer Flying V, який повинен стати альтернативною доступною версією флагманської моделі. Гітара отримала агресивний зовнішній вигляд у стилі Мастейна. Присутні фірмова інкрустація на ладах, підпис на голові грифа, заточені «роги» корпусу і фірмові звукознімачі.

Kramer Dave Mustaine Flying V Vanguard

Компанія поки що не розкриває специфікацій і характеристик представлених інструментів. Подробиці з'являться навесні 2021 року, а надходження гітар у продаж очікується в другій половині року.