Категорії
Бренди

Moog Theremini сучасна реінкарнація терменвокса

Синтезатори Moog – легендарна класика електронної музики. Навіть якщо ви ніколи не чули цю назву, ви все одно знаєте, як звучать їх синтезатори і майже напевно любите музику, в якій звуки Moog відображені назавжди. Оскільки ці інструменти були створені у 60-х роках минулого століття, а саме на це і наступне десятиліття припав розквіт музичної культури, саме 70-ті породили безліч знакових груп та ключових постатей, після яких можна чекати наступного прориву. Список виконавців, що використовували винаходи Роберта Муга (вимова подібна до "vogue" – сам Боб наполягав на англо-німецькій вимові свого прізвища, але так історично склалося, що у Східній Європі його знають під ім'ям Муг) настільки довгий, що простіше перерахувати тих, хто залишився в стороні.

Нові інструменти відповідали духу часу – космічній ері та мріям про підкорення нових планет. Синтезатор надавав музикантам практично необмежену звукову палітру – неповторні футуристичні звуки, що зачаровували, тож не дивно, що електронні музичні інструменти швидко стали популярними. The Doors, The Beatles, The Monkees, Led Zeppelin, U2, The Cure, The Grateful Dead, The Rolling Stones, Pink Floyd, Beastie Boys, Yes, Tangerine Dream, Stevie Wonder, Emerson, ABBA, Depeche Mode і багато інших.

Історія компанії подібна до зигзагу блискавки – Moog отримала світове визнання та комерційний успіх, пізнала падіння, а сьогодні знову на підйомі. Історія, невіддільна від історії свого засновника, висококласного фахівця, винахідника Роберта Муга.

MOOG THEREMINI

Роберт Муг у юності був ентузіастом-винахідником, який захоплювався радіотехнікою, якого ще й мама змушувала займатися музикою. Свій перший Терменвокс він зібрав з комплекту деталей для радіоприймача в 14 років, прочитавши статтю в журналі.

Theremini – це переосмислення одного з найстаріших електронних музичних інструментів та першого кохання Роберта Муга – Терменвокса. Це єдиний відомий інструмент, на якому можна грати, не торкаючись його: переміщення рук у просторі навколо антен контролює висоту та гучність звуку. Його дизайн поєднує в собі досвід гри на інструменті, якого ви насправді не торкаєтеся, з потужним звуковим двигуном, створеним на основі відзначеного нагородами синтезатора Moog Animoog. Завдяки йому у вас у розпорядженні цілих 32 пресети з різними тембрами та відмінний стерео Delay. Theremini гарантує негайний успіх будь-кому, незалежно від рівня навичок та фізичних здібностей, а також надає нові способи експериментувати з музикою, освітою та контролем жестів.

Важливою особливістю Theremini, що відрізняє його стандартних аналогових терменвокс, є функція коригування висоти тону, що робить інструмент набагато більш доброзичливим для початківців. Вам доступно по 22 гами для кожної з 12 нот і за допомогою ручки Pitch можна встановити, наскільки буде скоригована висота зіграної ноти за тональністю. У максимальному положенні буде неможливо зіграти ноту поза тональністю, тоді як на нулі корекція не проводитиметься і гра на цій моделі не буде нічим відрізнятися від стандартної.

Для зручності керування параметрами інструменту на лицьовій панелі розташований невеликий LCD дисплей. Він відображає зіграну ноту, завдяки чому зручно практикуватися в точності виконання. Також на лицьовій панелі ви знайдете ручку гучності Volume, вже згаданий регулятор Pitch, ручку вибору пресетів Presets, ручку рівня ефектів обробки з кнопкою Effect, кнопки вибору гами та кореневої ноти (Scale, Root), а також кнопку Set Setup. Ви можете змінити частоту еталонної ноти А4 (440 Гц).

Для підключення на задній панелі розташований вхід для блоку живлення, роз'єм mini USB, вихід CV (jack 1/4") та основний стерео вихід (2 х jack 1/4"). Підключивши Theremini до комп'ютера через USB, ви можете тонко налаштовувати пресети в програмі Theremini (PC, Mac, IPad) або обмінюватися MIDI. Для навушників спереду є вихід mini-jack 1/8". Також тут передбачений вбудований динамік.

Гра на Theremini здійснюється шляхом зміни положення рук у просторі щодо антен. Вертикально розташована справа антена відповідає за висоту тону, а горизонтальна антена ліворуч – за гучність. Це чутливий інструмент і звук змінюватиметься від дрібних рухів рук, не кажучи вже про зміну положення тіла. Чутливість, максимальну гучність, діапазон та інші параметри Theremini можна відкалібрувати відповідно до ваших персональних фізичних особливостей. Терменвокс підходить для виконання найрізноманітнішої музики і за свою тривалу історію знайшов застосування в опері, рок і популярних творах, а також широко використовувався в написанні звукового супроводу для наукової фантастики та фільмів жахів.

 

Артикул: 123483
Синтезатор MOOG THEREMINI