Категорії
Бренди

Нова серія електрогітар Ibanez Ques

Дебют лінійки "безголових" електрогітар і нового іменного інструменту гітарної інтернет-сенсації з Японії Ітіка Ніто

Серія Q (Quest) – мабуть, найпрогресивніші електрогітари Ibanez. Замість використання однієї з класичних форм Ibanez, їх розробили з нуля з прицілом на вимогливе покоління гітаристів завтрашнього дня: тих, хто цінує в інструментах ергономічність, портативність і, найголовніше, здатність встигати за технічно пафосними стилями, що стрімко поширюються в сучасному рок і металі.

Ibanez, немов покемонів, збирає найбільш цікавих і прогресивних гітаристів у свій ендорсерський пул.
Ось Мануель Гарднер Фернандес, майстер перкусивного бою, демонструє новинку, Ibanez QX54QM-BSM

Квест на час

"Безголові" гітари ось уже кілька років б'ють рекорди популярності, відходячи при цьому від застарілих формул 80-х. Ibanez повною мірою сприйняли цей зсув інтересу в дизайні сучасних інструментів, випустивши власну версію "хедлесс" гітари – Q Series.

Унікальні елементи дизайну серії Quest – кастомні звукознімачі, перемикач "dyna-MIX", представлений раніше на популярних гітарах AZ, супер-гнучкий у налаштуванні бридж "Mono-Tune", запатентований локовий механізм – і багато іншого.

Подробиці квесту

  • Ергономічний дизайн серії Q – Компактний легкий корпус з вельми вдало розташованими вигинами топа і задньої частини – все для комфорту.
  • Корпус з ньято – Відмінна темброва база для хамбакерів. Багата середина і щільний низ.
  • Гриф з запеченого клена/бубінги – 3-шарова конструкція для суперстабільності, незалежно від зміни умов і клімату.
  • Профіль Wizard "C" – Нейтральний профіль підходить більшості гітаристів, для більшості стилів гри: не надто товстий, не надто тонкий або плаский.
  • Накладка з запеченого клена "пташине око" – Спеціальна теплова обробка для отримання збалансованої атаки і багатого сустейна. Крім того, досить екзотично виглядає!
  • 24 лади Jescar EVO Gold – Знаменитий матеріал, що високо цінується за стійкість, якість, зручність. Бендити дуже приємно і просто.
  • Люмінесцентні точки на грифі – Світяться в темряві, дозволяють завжди точно знати, що відбувається навіть у непроглядній темряві погано освітленої сцени.
  • Кастомний затиск струн – Монолітний зажим з супер-простим дизайном. Це означає менше вимогливості в догляді, більше надійності і довговічності, проста заміна струн. Ніяких спеціальних вимог до бренду, моделі або калібру струн!
  • Бридж Mono Tune – Широкий діапазон відлаштування, легкий дроп-тюн. Висота струн теж дуже просто налаштовується.
  • Запатентовані звукознімачі Q58 – Хамбакери, розроблені спеціально для серії Q. Звучать щільно, але збалансовано по частотці, читабельно і чисто.
  • Система dyna-MIX – Дозволяє отримати більше варіантів звучання/конфігурацій датчиків завдяки відсіканню котушок хамбакерів.
  • Чохол в комплекті – Надійний, зручний і легкий чохол, що захищає гітару в подорожі.

Квестовий ланцюжок


(231588) IBANEZ QX54QM-BSM Електрогітара 6-струнна, headless (безголова), серія Q, корпус ньято, гриф Parallel Wizard, запечений клен/бубінга, накладка запечений клен "пташине око", лади Jescar EVO, кілки Ibanez Custom String Lock, бридж Ibanez Mono Tune, H-S-S, Q58/R1, чорна фурнітура, чохол, колір – Blue Sphere Burst Matte.
Очікувана ціна – 28 770 грн.
 



 
(231587) IBANEZ QX52-BKF Електрогітара 6-струнна, headless (безголова), серія Q, корпус ньято, гриф Parallel Wizard, запечений клен/бубінга, накладка запечений клен "пташине око", лади Jescar EVO, кілки Ibanez Custom String Lock, бридж Ibanez Mono Tune, H-H, Q58, чорна фурнітура, чохол, колір – матовий чорний.
Очікувана ціна – 24 660 грн.

 


 

(231589) IBANEZ QX527PB-ABS Електрогітара 7-струнна, headless (безголова), серія Q, корпус ньято, гриф Parallel Wizard, запечений клен/бубінга, накладка запечений клен "пташине око", лади Jescar EVO, кілки Ibanez Custom String Lock, бридж Ibanez Mono Tune, H-S-S, Q58/R1, чорна фурнітура, чохол, колір – Antique Brown Stained.
Очікувана ціна – 30 688 грн.

 


 

Ах, так, ледь не забув! Slanted frets – косі лади з однаковим нахилом у 8 градусів. Багато сучасних гітаристів вішають гітару досить високо, щоб грати точніше, ефективніше використовувати техніку на кшталт теппінгу, фінгерстайлу і навіть слепу. Високе розташування гітари означає, що чотири притискних пальці лівої руки природним чином нахиляються всередину, вправо. Цей 8-градусний нахил підлаштовує розташування ладів для комфорту гри, коли гітара висить на ремені відносно високо.
 

 

(231586) IBANEZ Q54-SFM Електрогітара 6-струнна, headless (безголова), серія Q, корпус ньято, гриф 3-шаровий, запечений клен/бубінга, накладка запечений клен "пташине око", лади Jescar EVO, кілки Ibanez Custom String Lock, бридж Ibanez Mono Tune, звукознімачі H(Q58)-S-S(R1), чорна фурнітура, чохол, колір – Sea Foam Green.
Очікувана ціна – 24 660 грн.

 


 

(231585) IBANEZ Q54-BKF Електрогітара 6-струнна, headless (безголова), серія Q, корпус ньято, гриф 3-шаровий, запечений клен/бубінга, накладка запечений клен "пташине око", лади Jescar EVO, кілки Ibanez Custom String Lock, бридж Ibanez Mono Tune, звукознімачі H(Q58)-S-S(R1), чорна фурнітура, чохол, колір – матовий чорний.
Очікувана ціна – 24 660 грн.
Надходження – осінь-зима 2021
Для передзамовлення зверніться до менеджера інтернет-магазину або менеджера будь-якого магазина МузТорг.

 

Ichika Nito Signature Model – ICHI10I

Інтернет-сенсація, композитор і гітарний віртуоз Ітіка Ніто знайшов популярність онлайн завдяки унікальній комбінації складної техніки і фірмовому звучанню, що запам'ятовується. Фанатів і музикантів у всьому світі заворожує його нестандартний експериментальний стиль і оригінальний музичний підхід.


 

З усіх доступних варіантів іменного інструментів Ітіка Ніто вибрав саме гітару серії Quest. Основою стала модель Q54 з декількома серйозними змінами в електроніці. А саме, конфігурація датчиків була замінена на три сингли, запатентовані звукознімачі Ibanez R1. Очевидно, для гітариста важливіше тембральна чистота і яскравий скляний звук, здатний збалансувати ритмічні і перкусивні елементи його гри.

Цікавий факт: Ітіка Ніто став першим японським артистом Ibanez з власною підписною гітарою.


 

IBANEZ ICHI10-VWM Електрогітара 6-струнна, headless (безголова), іменна Ітіка Ніто, корпус ньято, гриф 3-шаровий, запечений клен/бубінга, накладка запечений клен "пташине око", лади Jescar EVO, кілки Ibanez Custom String Lock, бридж Ibanez Mono Tune, звукознімачі S-S-S (R1), фурнітура матовий хром, чохол, колір вінтажний білий.
Очікувана ціна – 26 030 грн.
Орієнтовні терміни поставки – зима 2022
Для передзамовлення зверніться до менеджера інтернет-магазину або менеджера будь-якого магазина МузТорг.

Подробиці квесту – ТИСНИ!

 

Епілог-бонус: А що таке "безголова" гітара?

Головна відмінність між безголовою (headless) гітарою і тим, що ми вважаємо "стандартною гітарою – це відсутність голови грифа. Всю кілкову фурнітуру переміщують у район бриджу. Завдяки такому  рішенню змінюється розподіл ваги гітари: гриф хедлесс-гітари не "пірнає" вниз, коли інструмент на ремені.

Щоб замінити струни на "безголовій" гітарі досить протягнути струни через бридж, а на місці, де повинна знаходитися голова і кілкова механіка, струни просто затискаються спеціальною пластиною. Нічого складного!

Безголові гітари як правило можна побачити в руках прог-рок і прог-метал гітаристів, яким потрібен оптимальний комфорт при грі і широкий тембральний діапазон. Сучасні віртуози на кшталт Іветт Янг, Пліні та Аарона Маршалла цінують універсальність своїх "безголових" гітар. Але це не просто тренд серед мілленіалів. Легендарні музиканти на зразок Марка Нопфлера, Алана Холсуорта, Едді Ван Халена і Стінга неодноразово були помічені з цими незвичайними інструментами в руках.

У популярності цих гітар є цілком логічне пояснення: вони ергономічні, практичні, компактні і при цьому не поступаються тембрально своїм головатим родичам!

Ергономічність

Ви точно чули, що у якоїсь гітари важкий гриф, який "переважує"; мова, як правило, про SG або Les Paul. Це інструменти, які так і хочуть завалитися грифом вниз, пірнути, коли висять на ремені, вказуючи головою на підлогу.

Це дратує, це незручно, особливо якщо ви хочете звільнити руки і взяти що-небудь (наприклад, пляшку "джека") поки гітара висить на ремені. Неприємніше за цей перекіс тільки додаткове навантаження, яке гітара дає на вашу спину.

Навіть якщо гітара не важка в грифі, її загальна вага все одно нехило тисне на плече ременем. Прибравши голову, ми не тільки позбавляємося від потенційного переважування грифа, а й робимо інструмент легшим.

Якщо ці проблеми для вас актуальні – придивіться до "безголового" дизайну!

      

Практичність

І всі тут же запитають: "А кілки ж бо де?" Все просто, вони тепер частина бриджу, як регулятори мікропідлаштування на деяких гітарах з тремоло. Така невелика зміна, однак підлаштовувати гітару стало значно зручніше.

 

      

Портативність

"Зрубавши" голову можна зберегти стандартну мензуру 25.5", фактично зробивши інструмент 3/4 за іншими параметрами!

Менша довжина = простіше транспортувати. Відмінне рішення для музикантів, що турять, до того ж гітару простіше возити з собою у відпустку, зберігати вдома або в офісі.

Нові можливості

Не подобається, як вони виглядають? Немає проблем, купіть ту форму, яка вам до душі. Але не забувайте, що прогрес не зупинити, і інновації необхідно випробувати.

Краще не зрізати самостійно голову вашому "лес полу", але якщо хочеться нових відчуттів від електрогітари – рекомендую виконати цей квест разом з Ibanez Q Series!