Категорії
Бренди

Flashback Mini Delay від TC Electronic – найкраща міні-педаль ефектів

 

 

Якщо ви ще не знайомі з вражаючим послужним списком TC Electronic, коли мова заходить про дилей-ефекти (де ж ви були весь цей час!?), тоді просто перечитайте наш огляд знаменитої ефект-педалі Flashback X4 Delay/Looper, щоб отримати уявлення про те, що ми маємо на сьогоднішній день. По суті, TC Electronic зібрала класичні дилеї за кілька десятиліть в одному крихітному корпусі, розміром з їх Ditto Looper - одну з найпопулярніших гітарних педалей, що започаткувала нову тенденцію та допомогла розпалити міні-педальну лихоманку протягом кількох останніх років. З цим все добре, але чи є вона найкращою міні-педаллю з ефектом затримки? Давайте детально розглянемо характеристики та перейдемо до огляду педалі ефектів TC Electronic Flashback Mini Delay.

Flashback Mini Delay – основні характеристики:

• Три регулятора – Delay (час затримки), Feedback (повтори), та FX Level (Мікс, рівень гучності ефекту)
• Функція Audio Tapping – натиснувши і утримуючи футсвіч можна встановлювати час затримки, просто ритмічно граючи по струнам!
• Підтримка TonePrint – завантажуйте в Flashback Mini Delay пресети, створені вашими улюбленими рок-зірками
• Безкоштовний редактор пресетів TonePrint Editor – створіть своє власне ексклюзивне звучання дилея
• Підтримка функції Beam – імпортуйте пресети TonePrint на Flashback Mini Delay за допомогою безкоштовного програмного додатка TonePrint для iPhone та Android
• Простір для вибору – обирайте будь-який з відомих типів дилея, серед яких тейп-дилей, аналоговий, класичний 2290 та динамічний дилей
• Надкомпактна конструкція
• True Bypass – жодного впливу на оригінальний звук
• Живлення від адаптера 9 В постійного струму.

Звучання та якість ефектів Flashback Mini Delay

Педаль ефектів Flashback Mini Delay зі старту видає, вже готовий до використання, теплий дилей, який звучить просто фантастично. Ви не почуєте рвучкі ефекти з важкими модуляціями, як в деяких інших доступних традиційних тонпринтах, але це, безумовно, є солідною відправною точкою для знайомства з педаллю та її класичним три-регуляторним інтерфейсом. Для гітаристів, яким подобається, коли все просто, таке звучання дилея може дати все, що їм коли-небудь знадобиться. Але хоча ви й можете просто перекинути готовий пресет на свій педалборд, справжнє задоволення від Flashback Mini Delay прийде тоді, коли ви знайдете свій власний ідеальний дилей-ефект та оптимізуєте педаль під власні потреби.
Найшвидший спосіб додати новий дилей в Flashback Mini Delay – це імпортувати TonePrint безпосередньо в педаль за допомогою безкоштовного програмного додатку TonePrint від TC Electronic, доступного для iOS та Android. Встановіть програму на своєму смартфоні і це стане найідеальнішим варіантом для завантаження TonePrint прямо на ходу. Просто виберіть потрібний TonePrint з величезної бібліотеки оригінальних пресетів, переконайтеся, що гучність гітари і пристрою, з якого ви завантажуєте, відкрита, та натисніть опцію Send To Pedal, утримуючи динамік пристрою біля обраного звукознімача гітари. Всього кілька секунд – і ви вже готові приголомшити публіку.

Крім того, TonePrint Editor можна використовувати для Mac, PC та iPad і створювати власні дилеї з нуля (як на Flashback X4, HyperGravity Compressor, тощо). Ну, не зовсім з нуля, оскільки в ньому є купа шаблонів, з яких можна почати. Всі три регулятори на Flashback Mini Delay можуть бути переналаштовані на будь-який параметр, до 3-х параметрів кожен. Вам хочеться накласти висококласний ефект затухання при встановленні часу затримки? Він у вас є. Бажаєте налаштувати глибину модуляції, збільшуючи кількість повторів? Ви можете і це, а також багато чого іншого. Можливості справді безмежні.
На додаток до рекордної кількості типів дилея, доступних в такій маленькій педалі (2290, Analog, BucketBrigade, Dynamic, Mod, PingPong, Reverse, Slap, Tape), в ній також є кілька режимів модуляції для ефектів хору, вібрато та фленжера без дилея, з якими ви отримаєте семпли звуків від педалей Corona Mini Chorus, Vortex Mini Flanger та Shaker Mini Vibrato. Особливо виділяється розкішний цифровий лоск ефекта хору. Наявність високоякісних автономних ефектів хору, вібрато та фленжера робить Flashback Mini Delay ще більш універсальною, ніж її рекламують, та однією з найкращих педалей, які ви знайдете в компактному форматі.

Величезний потенціал для створення тонпринтів

Далі розглянемо шаблони для дилеїв та модуляцій для Flashback Mini Delay в редакторі пресетів TonePrint Editor. Насправді тут є мало на що поскаржитись. Міні-тумблер стандартних Flashback та Flashback X4 було вилучено, щоб забезпечити мініатюрний розмір. Хоча це усунуло опцію одночасного використання затримок чверті та восьмої з крапкою, як в цих двох педалях, але ви все ще можете отримати стандартну затримку восьмої з крапкою, регулюючи час затримки вручну або за допомогою функції Audio Tapping.
Зрештою, Flashback Mini Delay ідеально підходить, якщо під час виступу вам потрібен один відмінний дилей або модуляція від педалі, яка не займає багато місця на вашому педалборді. Навіть якщо ви зазвичай не використовуєте дилей, хорус, вібрато та фленжер-ефекти, варто звернути увагу на цю гітарну педаль хоча б для того, щоб отримати задоволення від творчих експериментів та розширення звукових горизонтів. Ви навіть можете наштовхнутись на те, що стане новим брендом вашого звуку. Педаль і справді чудова. Подивимось на кінцевий результат.

 

Загальна оцінка Flashback Mini Delay

TC Electronic Flashback Mini Delay - це професійна якість звуку та відмінні характеристики в одній компактній педалі. Завдяки постійно зростаючій бібліотеці оригінальних тонпринтів, ви можете прослуховувати та використовувати численні дилеї від знаменитих музикантів. З редактором TonePrint Editor ви навіть зможете створити свій власний неповторний дилей, який визначить стиль вашої гри. Також, у вашому розпорядженні кілька розкішних ефектів, таких як хорус, вібрато та фленжер, що розширюють функціональність педалі від ефектів затримки до модуляції - бонус, що робить її абсолютно неперевершеною. Коли мова йде про повну універсальність, то Flashback Mini Delay є справжнім лідером.