Категорії
Бренди

Roland TR-08 - сучасний формат легендарної драм-машини TR-808

 Легендарне звучання найвідомішої драм-машини всіх часів - відтепер в доступному та сучасному форматі!

Roland TR-08 - це бездоганно точна та детальна копія легендарної TR-808 – найвідомішої та найпопулярнішої драм-машини за всю історію музичної індустрії. Здійснивши свого роду революцію в музиці, «808» продовжила свій  шлях, видозмінюючи та створюючи цілі жанри. Улюблениця музикантів та продюсерів з усього світу, вона стала одним з найбільш шанованих та знакових електронних музичних інструментів всіх часів. TR-08 - це відтворення класичного вигляду, звучання та функцій оригінальної 808 в форматі Roland Boutique з приголомшливою точністю до деталей. Вона поєднала в собі поважливе ставлення до традицій минулого з сучасною зручністю та надійністю.

 

Roland TR-08 - сучасний формат легендарної драм-машини TR-808

 

•     Ультра компактна реінкарнація легендарної драм-машини TR-808

•     Збереження звучання, характеристик та інтерфейсу  користувача оригінальної TR-808

•     Ручне управління, включаючи налаштування тембру, гучності, висоти та затухання звуку

•     Додані функції компресії, підсилення, налаштування висоти та панорамування  обраних інструментів

•     Програмування через класичні режими запису Step і Tap

•     16 – кроковий секвенсор, кожен крок якого розбитий ще на 16 підкроків для більш точного та деталізованого програмування патернів та дробу

•     Можливість безперервного відтворення звуку навіть під час перемикання між режимами запису

•     Світлодіодний дисплей для спрощення навігації та контролю темпу та шафлу

•     Десять окремих каналів через вихід USB-аудіо

•     Спеціальний тригерний вихід для управління зовнішнім обладнанням

•     Високоякісна конструкція корпусу з металевою лицьовою панеллю

•     Винятково портативний дизайн забезпечує мобільність та зручність використання

•     В комплект входить підставка DK-01 Boutique Dock для встановлення інструменту в горизонтальному положенні або під потрібним кутом

•     Живлення від 4 лужних батарейок типу AA або через USB

•     Вбудований активний міні-динамік

•     Сумісність з іншими пристроями серії Roland Boutique

 

Roland TR-08 - сучасний формат легендарної драм-машини TR-808

 

TR-808 з’явилась перед нічого не підозрюючою та дещо здивованою публікою ще в 1980 році. Багато-хто сприйняв її просто як драм-машину з чисто аналоговим звучанням та налаштованими параметрами, неспроможну точно відтворити "традиційне" барабанне звучання. Однак через якийсь час драм-машину запримітили відчайдушні музиканти та продюсери нової хвилі, які почали заповзято крутити її ручки та регулятори параметрів. Саме коли з їх легкої руки TR-808 заполонила сцену, світ усвідомив, наскільки вона здатна змінити всі його уявлення про музику.

Пройшло ще три десятиліття. ЇЇ шипучі хай-хети, енергійні хльосткі снер-барабани, клацаючі рімшоти, унікальні ковбели та глибокий тембр бас-бочки знайшли своє місце в тисячах треків. Ці неповторні звуки породили безліч світових хітів, класику андерграунду та й не один популярний жанр. Вплив TR-808 був нереально приголомшливим. Вона з’являлась в найзнаменитіших треках, їй присвячували альбоми та в її честь називали гурти. Про цю драм-машину навіть зняли повнометражний документальний фільм.

 

Roland TR-08 - сучасний формат легендарної драм-машини TR-808

 

Нове покоління 808

Час абсолютно не ослабив культовість та популярність легендарної драм-машини. На сьогодні 808-а і надалі продовжує використовуватись в нових жанрах та стилях, в деяких – навіть як основний інструмент, що визначає звук стилю. Звичайно, можна спробувати використовувати семпли TR-808, але вони не зрівняються з її справжнім звучанням. Інтерфейс 808 з його кнопками, регуляторами та перемикачами, химерна взаємодія звуків - всі вони є невід’ємними складовими її заворожуючого шарму. І ви одразу впізнаєте його, коли почуєте.

Нова TR-08 додала до класичної формули кілька сучасних штрихів та функцій. Кожен крок секвенсора розбитий 16 напівкроків для створення детально опрацьованого дробу на хай-хетах та збивок на малому барабані. Новий інструмент також був оснащений тригерним виходом з функцією призначення на нього будь-якого з треків. Це забезпечило можливість роботи з іншими інструментами, такими як TB-03, SH-01A або модульними комплектами обладнання. Непримітний світлодіодний дисплей забезпечує більш точний контроль темпу та шафлу. Відтепер можна програмувати партії покроково або в режимі реального часу, а також перемикатись між цими режимами, не припиняючи творчий процес. В TR-08 передбачена можливість відправки та отримування аудіо та MIDI даних, а також підтримка передачі  аудіо та MIDI по USB.

 

Roland TR-08 - сучасний формат легендарної драм-машини TR-808

 

Портативність. Доступність. Автентичність.

Оригінальні драм-машини TR-808 - це великі та важкі апарати. Їх залишилось не так багато, і це стало причиною дуже високої ціни та неабиякого попиту на них на вторинному ринку. Багато хто спробував скористатись пакетами семплів або апаратною імітацією 808-ї. Але є щось особливе та неповторне в дизайні, управлінні, та, звичайно ж, звучанні оригінальної TR-808, що не піддається імітації.

TR-08 максимально точно відтворює абсолютно всі риси, які стали візитною карткою драм-машини 808. Інтерфейс, хоча і мініатюризований, є  на 100% автентичним. Компанії Roland  вдалося домогтись живого та динамічного звучання завдяки власній технології моделювання роботи аналогових схем Analog Circuit Behavior (ACB). За допомогою ACB відтворено всі деталі та особливості роботи оригінального інструменту, змодельовано кожну аналогову схему до рівня найдрібніших компонентів.

 

Roland TR-08 - сучасний формат легендарної драм-машини TR-808

 

TR-08 не тільки виглядає та звучить як її прототип, але й оснащена сучасними функціями та зручностями. З усією її креативністю та потужністю, приковувати таку драм-машину до студії – це просто сором. Врешті-решт, натхнення може знайти вас скрізь, а драм-машину можна з успіхом та задоволенням використовувати і в живій роботі. TR-08 настільки компактна, що її можна брати з собою куди завгодно. Вона має міцну надійну конструкцію та оснащена добротними регуляторами, кнопками та перемикачами.

Також передбачено кілька варіантів нахилу для зручності використання в концертних та студійних умовах. TR-08  можна застосовувати і  як портативний аудіо інтерфейс з низькою затримкою. Вона оснащена вбудованим динаміком і навіть може працювати на батарейках, не припиняючи шоу ні за яких умов. З огляду на всю потужність та універсальність TR-08, ви будете приємно здивовані її більш ніж лояльною ціною. Відтепер доступ до легендарної атмосфери звучання 808 відкритий практично для всіх, хто коли-небудь мріяв володіти її культовим оригіналом.