Категории
Бренды

Основні відмінності синтезатора від електронних фортепіано



Для того, щоб правильно вибрати клавішний музичний інструмент, необхідно знати відмінність синтезатора від піаніно за конструкцією та функціональними можливостями. Багато хто вважає всі електронні інструменти синтезаторами, що є поширеною помилкою. Докладно розібратися в тому, чим відрізняється синтезатор від цифрового піаніно, чи допоможе ця стаття, а якщо у вас виникнуть ще питання, то ви завжди можете звернутися за консультацією до наших фахівців. Ми пропонуємо розглянути основні характеристики, які дають уявлення про використання різних видів інструментів.

Різниця у виготовленні клавіатури та використанні додаткових функцій

При порівнянні синтезатора та цифрового піаніно різниця видно у кількості клавіш. У синтезаторів є від 25 до 88 клавіш, частіше можна побачити 61. Сама клавіатура синтезаторів більш легка і менш глибока, якщо порівнювати з електронними фортепіано, а також клавіші виготовляються більш короткими. Область застосування синтезаторів набагато ширша, на них можна грати у різних стилях та створювати власну музику.

Вибирати синтезатор замість піаніно для занять музикою за класом фортепіано є недоцільним, оскільки клавіатура суттєво відрізняється від класичного інструменту. Розглядаючи чим відрізняється синтезатор від піаніно, важливо звернути увагу також на техніку звуковидобування. У процесі гри на синтезаторі задіяно лише пензель музиканта, тоді як при грі на піаніно використовуються лікті, плечі та корпус тіла.

Електронне піаніно

Можливість синтезу та відтворення композицій

Визначаючи, що краще – піаніно чи синтезатор, давайте зупинимося на особливостях функціоналу. За допомогою синтезатора можна самостійно записувати та редагувати музичні композиції, відтворювати звучання великої кількості різних інструментів. Природньо, що піаніно немає таких можливостей, проте електронні фортепіано відмінно підходять для навчання музиці. Клавіші піаніно більш зважені, що дозволяє максимально наблизити тактильні відчуття до реальної гри на акустичному роялі.

Конструкції клавіш синтезаторів та цифрових піаніно

Щодо клавіш синтезаторів, то вони можуть відрізнятися за своїми розмірами, залежно від конкретної моделі інструменту. Малорозмірні клавіші встановлюються на невеликих синтезаторах, відрізняються за шириною та довжиною від тих, якими оснащуються класичні фортепіано. Зазвичай, малорозмірна клавіатура використовується у складі синтезатора аматорського рівня, коли не потрібна професійна розтяжка рук.

Повнорозмірна клавіатура є повною імітацією клавіш оригінального роялю, проте може відрізнятися від фортепіанної за довжиною і шириною клавіш. Якщо ми говоримо про цифрові піаніно, то їхні клавіші повністю ідентичні з акустикою. Коли планується проводити серйозні музики, обов'язково потрібно користуватися повнорозмірними клавішами в кількості 88 шт.

Відмінності щодо способу розміщення інструменту та використання педалей

Вибираючи синтезатор або цифрове піаніно, слід враховувати і встановлення інструменту на поверхні підлоги. Для встановлення синтезаторів, як правило, застосовуються спеціальні підставки, електронні фортепіано виготовляються із міцним та стійким корпусом. До багатьох моделей синтезаторів можна підключати педалі для зміни стилю звучання, перемикання ефектів, регулювання гучності та виконання інших завдань. Електронні піаніно мають педалі, але можливості їх застосування обмежені.

Синтезатор

Переваги використання синтезаторів

До важливих відмінностей синтезаторів від інших електрофортепіано можна віднести:

  • можливість аранжувати мелодії;
  • оснащення дисплеями, які дозволяють спростити освоєння інструмента;
  • наявність вбудованого еквалайзера, що допомагає створювати електронну музику;
  • використання оригінальних ефектів, включаючи хорус, резонанс, режим концертного залу та ін. для розширення можливостей.

Наші фахівці завжди допоможуть вам точно дізнатися, чим відрізняється електронне піаніно від синтезатора, а також зробити вибір відповідного інструменту в залежності від конкретної цілі.