Категорії
Бренди

Укулеле Alvarez - неймовірно позитивний інструмент

 

Укулеле Alvarez - неймовірно позитивний інструмент

 

Компанія Alvarez відома високою якістю своїх інструментів та прагненням до інновацій вже більше 40 років. Багато відомих музикантів називають вироби Alvarez справжнім витвором мистецтва. Сьогодні ми розповімо про укулеле - мініатюрну гітару з гавайським корінням. 

Укулеле Alvarez ретельно розроблені для забезпечення відкритого звучання з гарною віддачею, гучністю та витонченим тембром. Конструкція укулеле забезпечує оптимальну силу і передачу енергії між грифом та корпусом. Особливістю цих інструментів є модифікація традиційних фігурних розпорок для кращої віддачі. Відгук інструмента також підсилюється за рахунок міцного бриджа з рожевого дерева. Він покращує проекцію і тим самим полегшує гру. До інших особливостей можна віднести корпус з деревини, висушеної природнім шляхом. Верхній та нижній поріжки з натуральної кістки, гриф з махогону, накладка з рожевого дерева та високоякісні кілки.  

Укулеле Alvarez серії Regent

Alvarez RU22C укулеле концертне, верхня дека - махогон, обичайка та нижня дека - махогон, верхній та нижній поріжки - натуральна кістка, покриття матове, колір натуральний
Alvarez RU22S укулеле сопрано, верхня дека - махогон, обичайка та нижня дека - махогон, верхній та нижній поріжки - натуральна кістка, покриття матове, колір натуральний
Alvarez RU22TCE укулеле тенор, з вирізом і електронікою верхня дека - махогон, обичайка та нижня дека - махогон, верхній та нижній поріжки - натуральна кістка, покриття матове, колір натуральний
Alvarez RU26S укулеле сопрано, верхня дека - ялина, обичайка та нижня дека - махогон, верхній та нижній поріжки - натуральна кістка, покриття матове, колір натуральний
Alvarez RU26TCE укулеле тенор, з вирізом і електронікою, верхня дека - ялина, обичайка та нижня дека - махогон, верхній та нижній поріжки - натуральна кістка, покриття матове, колір натуральний

Укулеле: більше, ніж маленька гітара 

Кожен з нас хоча б раз у житті бачив крихітну гітару з чотирма струнами. Далекий від музики користувач може подумати, що це іграшка. Проте музикантів цією «іграшкою» не здивувати і не розчулити. Існує багато різних історій про походження крихітної гітари «гавайки», але всі вони схожі між собою. За легендою, укулеле є гіб1ридом двох португальських традиційних гітар кавакіньо та раджао. Створення інструменту відбулося в меблевій майстерні на Гавайях вихідцями з Португалії у 1879 році. Новий інструмент миттєво поширився по островам Тихого та Атлантичного океанів. А після гастролей гавайського ансамблю в Сан-Франциско в 1919 році укулеле міцно асоціюється саме з гавайською музичною культурою.

Найцікавіше про укулеле

У Великобританії існує цілий оркестр, який виконує музичні твори виключно на укулеле. Він так і називається «Укулельний оркестр Великобританії». У їхньому репертуарі музичні композиції Девіда Боуї, американської рок-групи «Nirvana» і навіть твори П. І. Чайковського. Кожен виступ оркестру це не просто музика, це справжнє шоу, наповнене відмінним гумором і безмежною імпровізацією. 

фото Укулельний оркестр Великобританії

28 липня 2012 року в японському місті Йокогама, 2134 людини одночасно зіграли на укулеле. Цей захід досі вважається рекордним. 

фото рекорд укулеле

Окрім того, на укулеле грали багато відомих людей і серед них: Ніл Армстронг (перша людина на Місяці), Уоррен Баффет (найбільший американський підприємець та інвестор), Джордж Харрісон (гітарист групи «Бітлз»), Одрі Хепберн, Рассел Бренд, а також неперевершена Мерилін Монро.

фото Мерилін Монро

Кліфф Едвардс - більш відомий як Укулеле Айк. За період з 1920 до 1960 рр. він знявся в більш ніж 100 фільмах, записав сотні пісень і склав збірники музичних стандартних мелодій в перекладенні для укулеле.

фото Кліфф Едвардс - більш відомий як Укулеле Айк

«Король рок-н-ролу» Елвіс Преслі теж був фанатом цього музичного інструменту.

фото Елвіс Преслі

Минулого року представник України на "Євробаченні-2018" Melovin, заспівав свою конкурсну пісню під укулеле для своїх фанів у Португалії.

фото Melovin на Євробаченні-2018

На сторінці в Instagram артист виклав відео, де співає свій авторський трек Under the Ladder. На опублікованих кадрах видно, що Melovin сидить на пасажирському сидінні "тук-тука" та співає під музичний супровід укулеле. Акомпанував артисту португальський музикант і телеведучий Стефан Шпігель.