Категорії
Бренди

Новинки TAMA на виставці NAMM Show 2019

 

Найбільша виставка музичних інструментів та обладнання NAMM Show підійшла до кінця, а значить саме час підбивати підсумки. Чим порадують нас TAMA Drums в 2019 році?


Starclassic Walnut/Birch


   Starclassic - флагманська лінійка барабанів TAMA, дороговказ професійного студійного і сценічного барабанного саунду. Вона завжди поєднувала в собі новаторські виробничі рішення, прогресивний підхід до механіки і готовність до експериментів з матеріалом корпусів. Важливим витком в історії серії стала поява моделі Starclassic Performer, поєднавши в собі 2 види дерева: бубінгу і березу.

   Її звучання стало дуже вдалим (і відносно недорогим) поєднанням двох видів дерева з різними звуковими характеристиками, у зв'язку з чим Starclassic Performer B/B довгі роки насолоджувалася втішними відгуками і щирою любов'ю барабанщиків.


   На жаль, бубінга - як і палісандр - потрапила під захист міжнародної конвенції CITES, що зробило використання і імпорт-експорт цього рідкісного дерева дуже скрутними. Прогресивні виробники музичних інструментів сприйняли нові умови як даність, вилучивши бубінгу і палісандр з більшості своїх продуктових лінійок, відправившись на пошуки нових і незвіданих "тембральних деревин".

   На щастя, використання оригінального поєднання деревини - це відмінна риса і натреноване вміння TAMA, а значить заміна для бубінга не змусила себе довго чекати. Зустрічайте, Starclassic Walnut/Birch - сучасний голос класичного "старклассіка" з гібридними корпусами з горіха/берези і яскравими кольорами!

 

SONIC FLASH (TAMA Starclassic Walnut/Birch) - Michael Schack


   Так, як і свого часу з Performer B/B, команда TAMA підбирала різні типи і породи дерева, комбінувала їх між собою, визначала пропорції і розташування шарів ...


   Зрештою, вийшло ідеальне поєднання, яке давало чудову теплу нижню середину, чисту атаку і відмінну проекцію високих частот. Цей звук в цілому знайомий фанатам TAMA, проте він свіжий, незвичайний, його точно не можна назвати вінтажним. Основна мета Starclassic Walnut/Birch - продовжувати еволюцію серії, надихаючи сучасних барабанщиків новим звучанням і можливостями.


   Гібридні корпуси видають сфокусовану атаку берези, а так само щільність і теплоту горіха. Так що звук не просто пробивний, але ще й делікатний, деталізований і приємний. При кожному ударі звук немов огортає вас! Крім того, барабани зсередини оброблені лаком: це також впливає на звук, роблячи його більш зібраним.


   Отже, товщина всіх томів, флор-томів і малих барабанів серії - 6 мм, складаються з 4-х шарів європейської берези і 2-х внутрішніх шарів американського чорного горіха.

Бас-барабани складаються з 5-ти шарів європейської берези і 2-х шарів американського чорного горіха, товщина бочок - 8 мм.


Нова серія доступна у декількох готових конфігураціях установок:

 

З трьох барабанів - 22х14, 16х16, 12х8.

З чотирьох барабанів - 22х16, 16х14, 12х9, 10х8.

З п'яти барабанів - 22х16, 16х14, 14х12, 12х8, 10х7.

 

Всі установки і окремі барабани доступні в лакової обробці і обгортці Duracover.





Очікувані роздрібні ціни в Україні:


Конфігурація з 3-х барабанів - 39172грн.

Конфігурація з 4-х барабанів - 50372грн.

Конфігурація з 5-и барабанів - 64372грн.



   Класичний Starclassic Maple теж не залишився без "обновки": тепер кленові "старклассікі" доступні в нових конфігураціях і з новими Duracover-оздобленням!


Starphonic Copper

Мідний корпус 1.2 мм, 7" глибини, сирий, темний звук з багатими обертонами - це новий японський малий барабан Starphonic Copper!


TAMA PCP147 Малий барабан серії Starphonic, 14"x7", матеріал мідь (1.2 мм), обручі Grooved Hoop (10-болтова система), стрейнер/зворотна частина "Linear-Drive" (MLS50A/MLS50B), лаги Freedom Lug із захопленням обруча Claw Hook, пружина MS20RL14C.


Орієнтовна роздрібна ціна - 17484грн.


SLP G-MAPLE 14X6"

   У 2019 серія SLP поповнилася потужним кленовим малим G-Maple. 11-мм корпусу, 13 шарів клена - це яскравий і гучний звук.


TAMA LGM146-KMB Малий барабан серії SLP G-Maple, матеріал клен, 11 мм, 12 шарів клена + зовнішній шар Mappa Burl, 14x", лаги MSL-SCTBN, обручі Steel Mighty Hoop (10-болтові), машинка MLS50ABN/MLS50BBN, пружини MS20RL14C, колір Kona Mappa Burl.


Орієнтовна роздрібна ціна - 11172грн.


TAMA S.L. P. G-Maple Snare Drum -LGM146

 


METALWORKS

   Сталевий малий з яскравим звуком, щільним хрускотом при високій налаштування і м'яким резонансом при низькій. Матовий чорний 1.2-мм корпус з відповідною фурнітурою. Виглядає одночасно брутально і елегантно. Те ж саме стосується і його звуку.


TAMA BST1465BK Малий барабан серії Metalworks 14x6.5, матеріал сталь, 1.2 мм, лаги MSL60S, штамповані обручі (8-болтові), машинка MUS65A/MUS60B, пружини MS20R14S, чорна фурнітура, колір чорний.


Орієнтовна роздрібна ціна - 3 612грн.


(с) muztorg.ua