Категорії
Бренди

NAMM Show 2018: Ibanez AZ - бутикова якість та преміумні специфікації

Ibanez завжди наголошували на необхідності досліджувати те, яким чином розвивається та еволюціонує гітара в умовах змін музичних тенденцій. Сьогодні завдяки появі сміливих молодих гітаристів, ми стаємо свідками потужного вибуху нових гітарних технік та стилів. Друзі, сьогодні ми живемо в нову епоху відродження гітарної музики!

8506.jpg

Гітарні майстри Ibanez вирішили дати власну відповідь на цей виклик сучасності. Для цього в першу чергу їм було потрібно побачити гітару не як ізольований девайс, а як продовження тіла гітариста. Цей підхід Ibanez вирішили назвати "Синхронізація Гітари та Музиканта".

 

Запускаючи нову серію AZ, основним наміром стало не створення ще однієї абсолютно нової гітари, а амбіційна спроба зробити її сприятливою для сучасної музичної епохи. Не зважаючи на те, що Ibanez — це порівняно молодий гітарний бренд, у них за плечима десятки років кропіткого накопичення досвіду вдгалого виходу за загальноприйняті межі.

 

Серія AZ зберегла усі знамениті нововведення Ibanez: зручний овальний профіль грифа, вдало збалансований корпус та комфортна для гри у верхньому регістрі "п'ятка" грифа. Також присутні нова система тремоло та абсолютно унікальні звукознімачі від Seymour Duncan, розроблені спеціально для новинки — усі ці елементи допомагають Ibanez AZ відкинути існуючи межі гітарного комфорту та звучання, даючи дорогу креативності.

 

Ibanez AZ Electric Guitar — Story of the AZ

 

Хтозна, якою саме була б історія AZ, якби сучасні гітаристи-віртуози та сесійні музиканти (Мартін Міллер, Енді Тімонз, Тім Хенсон та інші) не доклали усіх зусиль, щоб допомогти Ibanez створити цей універсальний та зручний інструмент.

 

Дуже важливий елемент сучасної гітари — найякісніші матеріали, але тільки їх не достатньо. Найкращі гітари потребують вивчення, тестування, концепції — саме вони зводять воєдино відбірну тембральну деревину, електроніку та фурнітуру. Гармонійний баланс між бриджем та звукознімачами, поріжком та кілками, матеріалами грифа та накладки — все це повинно співпрацювати на користь гітариста та музики. Від "А" до "Я", від "A" до "Z" — не залишилось жодного аспекта, на який Ibanez не звернули увагу, втіливши їх у новій серії електрогітар AZ.

 

На перший погляд АZ можуть здатися загадковим концептом. Їх магію не видно, якщо гітара стоїть за склом на вітрині. Споглядати AZ недостатньо: їх сутність розкривається виключно у ваших руках. Ви відчуєте, що це — майбутнє гітарної музики, тому ми запрошуємо переконатися у цьому.

8514.jpg

 

Гриф AZ з запеченого за технологією S-TECH WOOD® клену з сучасним овальним профілем

 

S-TECH — технологія "запікання" деревини за допомогою нагрівання азотом для підвищення стабільності, витривалості, нечутливості до температурних коливань та посилення водовідштовхуючих якостей. Завдяки активному тестуванню прототипів, оптимальною товщою на першому ладі виявилася 20.5 мм, а на дванадцятому — 22.5 мм. Покриття грифа — масляне, що надає абсолютно новій гітарі приємні тактильні відчуття — як від добре розіграного інструмента.

8515.jpg
8516.jpg

Тонка задня частина корпусу та глибокий контур для передпліччя максимально відповідає анатомії людини, що відповідно підвищує комфорт. "Талія" корпусу більш виражена, а кожний контур корпусу відрізняється відповідним радіусом.(3 мм на верхній частині та 8 мм на нижній) спрощує гру як сидячи так і стоячи.

8517.jpg

Містична таємничість новинки посилюється абсолютно новими звукознімачами Hyperion™ від Seymour Duncan. Навіть не намагайтеся знайти їх на сайті виробника — їх нема у серійному виробництві, а отже втаємниченими найближчим часом будут тільки самі Seymour Duncan, Ibanez та гітаристи, що обрали AZ.

 

Hyperion відрізняються збалансованою потужністю та магнітами Alnico 5, що зберігають чистоту фундаментального тембру при використанні дисторшну, та забезпечують чисту атаку при грі медіатором. Від треблу до басу, від першої до шостої струни, ви будете приємно вражені збалансованістю тембру, яка особливо добре поєднується з педалями.

8518.jpg

Бридж та кілкова механіка з'явилися завдяки співпраці Ibanez та GOTOH

Новий бридж Ibanez T1802 Tremolo Bridge відрізняється титановими сідлами та можливістю миттєвого блокування тремоло. Локові кілки GOTOH® MAGNUM LOCK® дозволяють налаштувати висоту механіки для отримання необхідного натягу для кожної струни.

8519.jpg

 

Модельний ряд серії AZ є достатньо різноманітним: доступні моделі Prestige (вироблені в Японії) та Premium (індонезійське виробництво).

8505.jpg
8513.jpg
8512.jpg

Ibanez AZ2402 TFF & ICM
Орієнтовна роздрібна ціна — 51 217грн.

8511.jpg

Ibanez AZ2204F TAB
Орієнтовна роздрібна ціна — 51 217грн.

8508.jpg

Ibanez AZ2204 ICM
Орієнтовна роздрібна ціна — 51 217грн.

8509.jpg

8510.jpg

Ibanez AZ242BC DET
Орієнтовна роздрібна ціна — 30 442грн.

ВЖЕ СКОРО В УКРАЇНІ!

8507.jpg

Ibanez AZ242F TSG
Орієнтовна роздрібна ціна — 30 442грн.

ВЖЕ СКОРО В УКРАЇНІ!

8520.jpg
8521.jpg

Ibanez AZ224F BIG & BTB

Орієнтовна роздрібна ціна — 30 442грн.