Категорії
Бренди

Gibson Custom Theodore з нової колекції Archive

В історії гітарного конструювання є особистості, внесок яких був на голову вище за інших, деякі навіть можуть назвати їх справжніми піонерами у світі гітарного дизайну. Лео Фендер, Орвіл Гібсон, Фрідріх Гретч, Лес Пол і, звісно, Пол Рід Сміт… Але є одне ім’я, яке часто випускається з поля зору. Це, звичайно, містер Тед Маккарті! Із багатою історією, що налічує кілька десятиліть, можна з упевненістю сказати, що Тед – один із найкращих!

Небагато гітарних інженерів-дизайнерів можуть похвалитися таким видатним резюме, як у Теда Маккарті. Працюючи у Bigsby та Wurlitzer, він досяг воістину великих успіхів, але час Теда на посаді президента Gibson справді стає цікавим! Як початковий натхненник Les Paul, ES-335 та Flying V, він розумів, що робить. Але на цьому його справа не зупинилася, Тед також досяг великих успіхів у світі дизайну звукознімачів, без нього не існувало б культового звуку хамбакера PAF! Як очільник Gibson з 1949-го по 1966-й роки Маккарті керував компанією у їхню неймовірну «Золоту еру». Саме завдяки його керівництву Gibson став брендом, який ми всі знаємо та любимо сьогодні… Легко зрозуміти, чому його внесок так високо цінується.

Глибоко в архівах Gibson захована величезна кількість історичної інформації, невідомої широкому загалу, фотографії, концептуальні креслення та креслення інструментів, які з тієї чи іншої причини досі не побачив світ. Gibson з гордістю анонсує нову колекцію Gibson Archive – інструменти, які були задумані десятки років тому, та удосконалені та оновлені сьогоденням. Вперше з 1966 року Gibson представляє абсолютно новий, ще не бачений широким загалом дизайн спроектований самим містером Тедом Маккарті... пані та панове, зустрічайте Gibson Theodore!

18 березня 1957 Тед деталізував і підписав свій малюнок абсолютно нової гітари Gibson. Завдяки дизайну з подвійним вирізом та корпусу з вільхи ця гітара була візуально вражаючою та революційною. На жаль, цей інструмент ніколи не вироблявся і був схованим в архівах Gibson досі. Підрозділ Gibson Custom відтворили Theodore! Натхненний оригінальним дизайном Теда та створений майстрами Gibson, цей реліз, безумовно, є чимось особливим!

Корпус Gibson Custom Theodore має з унікальний дизайн з подвійним вирізом, на відміну від усього, що ми бачили у Gibson раніше. Зараз це так само революційно, як і тоді! Завдяки корпусу з вільхи ці гітари мають тональну палітру, не схожу на жодну з раніше існуючих на Gibson. Доступні в кольорах Ebony, Cherry і Natural, ці гітари, безумовно, підходять для цієї ролі і мають легендарне відчуття і чарівність Gibson. Але Теодор не зупиняється на досягнутому! Товстий гриф з махагоні зручний і водночас знайомий, він миттєво відчувається як старий друг. Накладка грифа з індійського палісандру прикрашена інкрустаціями з перламутрових точок, 22 вінтажними ладами, довжиною мензури 24.75". Незалежно від вашого стилю, ви обов'язково відчуєте себе як удома.

Що може стати несподіванкою у дизайні Gibson Theodore, так це хедсток у формі «хокейної ключки», котрий тепер є синонімом моделі Explorer, випущеної у 1958 році. Це означає, що коли від оригінального прототипу Explorer був відкинутий V-подібний хедсток, Маккарті, мабуть, запозичив форму "хокейної ключки" з цієї більш ранньої моделі, а решта вже історія.

Пара потужних звукознімачів P-90 забезпечує легкий сустейн та багату теплоту звуку Gibson 50-х років. Пара потенціометрів гучності і тона доповнять подальше формування тону! Довершений бриджем та шестирядними кілками Kluson, це дійсно Тед Маккарті у своїх найкращих проявах! Лінійка «Archive Collection» обмежена 318 інструментами, що відповідає даті первісного ескізу Теда, 18 березня 1957 року.